Pasta jajeczna z jogurtem

 


Gdy chodziłam jeszcze do przedszkola, często podawali nam na śniadanie kanapki z pasta jajeczną. Wtedy ich nienawidziłam... Może to dlatego, że ogólnie niecierpiałam przedszkolnego jedzenia, a może przez niechęć do żółtka, które jednak w takiej paście jest wyczuwalne. Tego nie wiem, ale mogę powiedzieć, że nienawiść do pasty jajecznej już mi przeszła i czasem lubię przygotować niewielką porcję na kanapki lub do chrupkiego pieczywa.


Składniki:

  • 4 jajka
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
  1. Jajka gotujemy na twardo i studzimy.
  2. Obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  3. Szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do jajek razem z jogurtem i majonezem.
  4. Całosć dokładnie mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem.

Smacznego!



Komentarze

Popularne posty