Pasta jajeczna z jogurtem
Gdy chodziłam jeszcze do przedszkola, często podawali nam na śniadanie kanapki z pasta jajeczną. Wtedy ich nienawidziłam... Może to dlatego, że ogólnie niecierpiałam przedszkolnego jedzenia, a może przez niechęć do żółtka, które jednak w takiej paście jest wyczuwalne. Tego nie wiem, ale mogę powiedzieć, że nienawiść do pasty jajecznej już mi przeszła i czasem lubię przygotować niewielką porcję na kanapki lub do chrupkiego pieczywa.
Składniki:
- 4 jajka
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka majonezu
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Jajka gotujemy na twardo i studzimy.
- Obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
- Szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do jajek razem z jogurtem i majonezem.
- Całosć dokładnie mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz