Surówka z kalarepą i sosem jogurtowo-koperkowym
Kalarepa zalegała mi w lodówce od kilku tygodni. Lekko już zwiędła, ale w środku nadal była świeża i chrupiąca. W końcu nadszedł czas na jej wykorzystanie zanim całkiem przestanie się nadawać do zjedzenia... Wyszło naprawdę smacznie! Ta prosta surówka jest idealna jako dodatek do różnych dań obiadowych.
Składniki:
- 1/2 opakowania dowolnego mixu sałat
- 1 kalarepa
- 80g jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka posiekanego koperku (użyłam mrożonego)
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1. Kalarepę obieramy i kroimy w cienkie słupki.
2. Do miski wkładamy sałatę.
3. Na niej kładziemy kalarepę.
4. W misce mieszamy jogurt z koperkiem, doprawiamy solą i pieprzem.
5. Polewamy sałatkę sosem.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz