Surówka z kalarepą i sosem jogurtowo-koperkowym





Kalarepa zalegała mi w lodówce od kilku tygodni. Lekko już zwiędła, ale w środku nadal była świeża i chrupiąca. W końcu nadszedł czas na jej wykorzystanie zanim całkiem przestanie się nadawać do zjedzenia... Wyszło naprawdę smacznie! Ta prosta surówka jest idealna jako dodatek do różnych dań obiadowych.


Składniki:
  • 1/2 opakowania dowolnego mixu sałat
  • 1 kalarepa
  • 80g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka posiekanego koperku (użyłam mrożonego)
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1.   Kalarepę obieramy i kroimy w cienkie słupki.


2.   Do miski wkładamy sałatę.
3.   Na niej kładziemy kalarepę.
4.   W misce mieszamy jogurt z koperkiem, doprawiamy solą i pieprzem.
5.   Polewamy sałatkę sosem.


Smacznego!



Komentarze

Popularne posty