Placki jaglane z bananami




Czasem nachodzi nas ochota na coś słodkiego na kolację. Zazwyczaj nie chce mi się wtedy spędzać godzin w kuchni, więc szukam czegoś prostego, szybkiego i smacznego. W naszej kuchni zawsze jest pod dostatkiem płatków owsianych i jaglanych, więc często je wykorzystuję. Do tego przeleżałe banany, których nikt już nie chce jeść i pyszności gotowe!


Składniki:
  • 1 szklanka suchych płatków jaglanych
  • 0,5 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka
  • 2 jajka 
  • 1 łyżka miodu
  • szczypta soli
  • 2 banany
  • olej roślinny do smażenia

Przygotowanie:
  1. W misce umieszczamy płatki jaglane, mąkę, mleko, miód i sól - mieszamy rózgą kuchenną. 
  2. Banany kroimy w kostkę i dodajemy do miski - mieszamy łyżką. 
  3. Na dużej patelni rozgrzewamy olej.
  4. Smażymy placki z dwóch stron do zarumienienia - ok. 1 łyżki ciasta na 1 placek.


Smacznego!




Komentarze

Popularne posty