Placki jaglane z bananami
Czasem nachodzi nas ochota na coś słodkiego na kolację. Zazwyczaj nie chce mi się wtedy spędzać godzin w kuchni, więc szukam czegoś prostego, szybkiego i smacznego. W naszej kuchni zawsze jest pod dostatkiem płatków owsianych i jaglanych, więc często je wykorzystuję. Do tego przeleżałe banany, których nikt już nie chce jeść i pyszności gotowe!
Składniki:
- 1 szklanka suchych płatków jaglanych
- 0,5 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka mleka
- 2 jajka
- 1 łyżka miodu
- szczypta soli
- 2 banany
- olej roślinny do smażenia
Przygotowanie:
- W misce umieszczamy płatki jaglane, mąkę, mleko, miód i sól - mieszamy rózgą kuchenną.
- Banany kroimy w kostkę i dodajemy do miski - mieszamy łyżką.
- Na dużej patelni rozgrzewamy olej.
- Smażymy placki z dwóch stron do zarumienienia - ok. 1 łyżki ciasta na 1 placek.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz